Drum update #4

Since I’ve bought my electronic drumkit a few months ago,

Ik wilde het bijna in het Engels schrijven, maar dat hoeft dus niet meer. Sinds de aankoop van m’n electronische drumkit eind vorig jaar heb ik niet stil gezeten. Elke week een paar uurtjes oefenen en gewoon wat willekeurig ritmes proberen ‘uit te vinden’. Soms ging er ook wel een week voorbij dat ik helemaal niet aan drummen toe ben gekomen. In ieder geval ontdek ik om de zoveel weken weer een nieuw truukje of een bepaald ‘gevoel’ voor een ritme of slag. Sommige dingen merk ik nu toch wel dat een — of mijn — drumkit tekort schiet, omdat het puur uit rubber-pads bestaat. Ook ben ik niet echt tevreden met het geluid van de toms in vergelijking met een echt drumstel. Maarja, daarvoor is het een electronisch drumstel, om tekortkomingen te hebben.

In ieder geval heb ik een korte tijd geleden wel een relaxed ritme ontdekt voor mezelf, welke je hier kunt luisteren. Vorige week zat ik wat te spelen met een wat apartere hi-hat slag en een simpele zogenaamde snare-hi-hat/crash-fill. Eenvoudig, maar toch wel leuk om ook te kunnen spelen. Het resultaat daarvan is hier te horen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *