Spelletjes

Laat me voorop stellen dat ik gewoon niet goed tegen verliezen in een spel kan, dat heb ik wel geleerd en dat probleem probeer ik zo best als mogelijk in te dammen. Aan de ene kant is het misschien een goede eigenschap om te willen winnen, maar aan de andere kant is het ook maar een spelletje natuurlijk. En om te winnen ga ik zeker niet valsspelen, al vinden sommigen het soms toch vreemd als ik elke keer weer wel win. Ik speel zeker niet vals, maar blijkbaar doe ik soms ook wel eens dingen onbewust fout in spellen wat me dan toevallig iets mooi oplevert.

Vandaag waren we met een kaartspel aan het pesten en daar heb ik met Nina en Don een verschil van mening over gehad hoe de regels nou precies zijn. Ik heb ooit geleerd (dacht ik) dat als ik van de pakstapel iets haal, dat als het ‘bruikbaar’ is dat ik het dan gelijk mag neerleggen in het spel – zoals wel vaker maak ik mezelf soms dingen wijs waarvan ik eigenlijk weet dat het niet zo is. Het werd me al vrij snel duidelijk uitgelegd dat dat niet mag, maar blijkbaar zat het zo als automatisme in me dat ik keer-op-keer toch gelijk van de pakstapel een kaart wilde neerleggen in het spel. Uiteindelijk heb ik me wel aan die regel gehouden en deed ik het niet meer (toen waren we met het spel gestopt).

En er was nog iets met de Aas, maar daar konden we even niet op komen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *