Blijven slaan en eten in een filmtent

Ik ben er nu een jaar geleden mee begonnen en ik ben nog niet van plan om er mee te stoppen. Begonnen op mijn rubberen geval en later overgestapt op een echte. Tenminste één keer per week probeer ik toch wel te drummen en het gaat niet heel hard allemaal. Ik merk wel dat als ik wat ‘cursus’ filmpjes op Internet bekijk hoe bepaalde slagen moeten en bepaalde technieken, ik daar af en toe best wat van kan leren. Verder is het gewoon veel zelf proberen en blijven herhalen, herhalen en herhalen. En soms ontdek je dan per ongeluk weer iets nieuws. Maar het blijft heel leuk om te drummen en ik hoop dat ik het over een paar jaar (nog) veel beter onder de knie krijg. Een greep uit baksels die ik tot nu toe gefabriceerd heb.

Verder gisteren – vanwege de storm – gegeten in een restaurant wat op een film decor leek. Beetje Amerikaanse sfeer, rustige jazzmuziek op de achtergrond. Oude camera’s die opgesteld stonden en tekeningen van de Dikke en de Dunne en Charlie Chaplin. En tot slot oude meubels. Best een aardige sfeer voor iets wat midden in Rotterdam staat bij Schouwburgplein, dat mag ik wel. Daarmee was dan ook alles gezegd. Want van de paar personen die er waren was een wat oudere deftige man die mij de helft van de tijd aan zat aan te staren. Een andere man zat gezellig vrij hardop te bellen, terwijl zijn vrouw tegenover hem zat – asociaal in dit restaurant en leuk voor z’n vrouw. Nadat deze man klaar was, was het tijd voor zijn vrouw om te gaan bellen en waren de rollen omgedraaid.

Tot slot zat er in de hoek nog een kale gezette man van begin dertig die extreem vrolijk met een vrouw/vriendin aan de telefoon aan het praten was (waarschijnlijk was hij van de andere kant). En dan bedoel ik overdreven positief en rare zinnen alsof hij in één of andere soap speelde. Het klonk heel onnatuurlijk in ieder geval. Uiteraard praatte hij – en zelfs de vrouw aan de andere kant van de telefoon – ook hard genoeg zodat de paar mensen die er waren het ook hoorden.

Het eten was goed en het restaurant op zich ook, alleen er hing een apart sfeertje. Alsof sommige dingen in scene waren gezet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *