Dure grap

Gisteren kwam ik op het idee om een USB-datakabel te kopen voor mijn telefoon. Ik had geen zin om op Internet te zoeken en dacht dat Mediamarkt er vast wel eentje op voorraad had. En inderdaad, toen ik bij Mediamarkt aankwam lag daar de kabel die ik nodig had. Er stond alleen geen prijs op, maar ik rekende erop dat zo’n stukje plastic met koper erin en van het merk Nokia hooguit 25 euro zou kosten. En ik had geen zin om een mannetje te vragen wat het kostte. Het zou dus misschien een duur kabeltje worden. Vervolgens naar de kassa gelopen en afrekenen, toen zag ik daar 49 euro verschijnen als totaalbedrag! Belachelijk duur, maar ik had al “Ja” gezegd bij het pinnen.

Vervolgens terug gelopen naar mijn werk en onderweg had ik mezelf al duidelijk gemaakt dat dit echt alles slaat en het kabeltje niet zoveel waard was. Gelijk op m’n werk gezocht op Marktplaats en daar zijn genoeg mensen die het kabeltje voor nog geen 10 euro aanbieden. Dat vond ik een beter idee.

Vandaag wilde ik dus de kabel terugbrengen, dat gaat heel makkelijk bij Mediamarkt. Ik stapte het servicecentrum binnen en zag daar al een man of vijf staan/zitten wachten. Ik vroeg me af hoe het in z’n werk ging en het bleek dat er een nummertrekker stond opgesteld, maar ik kon geen nummertjes trekken. Ik ging dus ook maar wachten net zoals die andere mensen dat ook netjes doen. Vervolgens komt er een Mediamarkt medewerker aanlopen die het nummertrekapparaat open doet en er blijkt nog een hele rol in te zitten. En het belangrijkste, hij doet de rol weer goed. Er kunnen weer nummertjes worden getrokken.

De Mediamarkt-medewerker stelt de nummering op het digitale scherm in, in de hoop dat het weer klopt met de nummertrekker. Vervolgens pak ik netjes een nummer uit de nummertrekker en zie dat dat het volgende nummer is wat aan de beurt zou moeten zijn. Leek me niet kloppen omdat er toch al wat mensen voor mij zijn.

Het scherm springt naar mijn nummer en ik zie een paar mensen naar de balie lopen. De medewerker achter de balie wil vervolgens wel een nummertje zien en niemand kan dat laten zien. Ik kon dat wel en liep er naar toe en zei alleen maar: “Uhm, ik heb nummer 39 maar…” – en toen riepen twee mensen al gelijk dat ze er eerder waren, wat ik ook wel snap – “…die mensen zijn inderdaad voor mij aan de beurt”. Kan mij dat nou schelen wie er aan de beurt is verder, ik wacht wel, ik heb alle tijd in mijn pauze’s.

Uiteindelijk nog verder gewacht tot iedereen geholpen was. Ondertussen riep een lichtelijk geirriteerde klant nog naar de medewerker “niet op de knop drukken!” omdat die hele nummering gewoon nog steeds niet klopte.

Maar uiteindelijk mijn geld teruggekregen, daar ging het om.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *